Zdi se, da praznični meseci v človeku dodatno prebudijo željo po tem, da bi pomagali sočloveku in vsaj nekoliko zmanjšali družbeno neenakost. Profesorji in dijaki ERUDIO zasebne gimnazije smo vsako leto del vsaj ene dobrodelne akcije. Kaj bomo počeli letos?

Praznični mesec bomo začeli ustvarjalno. Pridružili smo se projektu Mala pozornost za veliko veselje. Dijaki in profesorji bomo izdelali praznične voščilnice za starostnike v domovih za ostarele. Tako jim bomo s prijaznimi željami v novem letu vsaj nekoliko polepšali praznične dni. 

Zagotovo ste si kot otrok želeli za vsaj en dan izkusiti delo Božička, kajne? Če še ne veste – to je mogoče in za to vam ni treba na Laponsko. Erudievci smo del akcije Božiček za en dan. Naše učilnice so postale pravo skladišče daril za otroke in starostnike. Dijaki in profesorji so se res izkazali.  

Praznovanje bomo zaključili s prazničnim bazarjem. Vsak oddelek bo izdelal božično-novoletne izdelke, ki jih bomo po simbolični ceni prodajali na ERUDIO bazarju. Manjkalo ne bo niti dobre hrane, pijače in praznične glasbe. Zbrane prispevke bomo namenili Zvezi prijateljev mladine Ljubljana in tako vsaj nekoliko polepšali praznike družinam v stiski.

Vse »foto utrinke« prazničnega decembra na ERUDIU spremljajte na našem Facebook profilu  https://www.facebook.com/erudioizobrazevalnicenter

V (za mnoge najlepšem) mesecu decembru vašim najdražjim namenite najdragocenejše darilo – vaš čas.