GROZLJIVI MAKEUP

Kdaj, če ne v mesecu oktobru, je čas za preobrazbo v najrazličnejše bolj ali manj grozljive like naših najljubših grozljivk?
O izvoru tega praznika je znanih več teorij, mi pa se bomo tokrat predvsem osredotočili na ustvarjanje.

V ERUDIO BEAUTY smo pripravili enostaven predlog, ki vam bo pomagal, da tudi sami ustvarite grozljivo masko. Naš navdih je bil lik iz grozljivke, ki je ob koncu lanskega leta v kinematografih navdušila vse ljubitelje tega filmskega žanra. – Tisto (»It Movie«).

1. KORAK

Priprava obraza je ključnega pomena že pri nanosu najbolj osnovnih ličil. Ko govorimo o nanosu težjih produktov, ki niso namenjeni vsakodnevni uporabi, pa je priprava kože še toliko bolj pomembna. Predlagamo, da obraz večer prej dobro pripravite s pilingom, ki poskrbi, da je koža gladka, tako bomo lahko podlago nanesli enakomerno. Odveč ne bo niti vlažilna maska, ki že v naprej pripravi naš obraz na večjo količino produktov, ki jih bomo uporabili. Pred nanosom produktov pa priporočamo vlaženje kože, s čimer boste hkrati zakrili večje pore. Kot nalašč je ERUDIO BEAUTY Makeup Mixer.

2. KORAK

Ves obraz čim bolj enakomerno prekrijte z belo barvo. Na trgu je velika izbira barv za poslikavo obraza. Poskrbite, da ima barva res dobro prekrivnost, se hitro suši in je koži prijazna. Mi smo za nanos uporabili ERUDIO BEAUTY lateks gobico, ki je poskrbela za enakomeren nanos barve brez vidnih prehodov. Ko se podlaga posuši, jo z velikim ERUDIO BEAUTY čopičem EB-P1 in belo senčko iz ERUDIO BEAUTY Palete MAT EB.701 “fiksirajte,” da bo tudi dlje časa obstojna.

3. KORAK

Pod spodnjo linijo trepalnic s črnim svinčnikom v debelem sloju narišite črto in jo nenatančno zabrišite s čopičem, da ustvarite videz razmazanega makeupa. Za bolj natančen nanos lahko uporabite ERUDIO BEAUTY Čopič EB-EL2, ki ga uporabite tudi za obrvi, ki jih v ravni liniji pobarvajte črno, za zabrisovanje pa uporabite bolj ploščat ERUDIO BEAUTY Čopič EB-ES4.

4. KORAK

Usta pretirano – klovnovsko obrobite in pobarvajte z rdečim rdečilom za ustnice (“šminko”). Za lažji nanos uporabite ERUDIO BEAUTY Čopič EB-L1 in šminko zabrišite v širok klovnovski nasmeh, ki ga povežite tudi s črno linijo pod očmi.

5. KORAK

Za bolj dramatičen izgled lahko uporabite umetne trepalnice, šminko pa lahko poudarite in dodate dimenzijo s temnejšim odtenkom rdeče.

Vaša maska je končana. Če sodite med tiste, ki jim ustvarjanja ni nikoli dovolj, pa si na ERUDIO BLOGU oglejte naše predloge haloween mask iz preteklih let 😉

Pojdite na zabavo, prestrašite nič hudega sluteče mimoidoče in se zabavajte, kot še nikoli!

Pripravila: Aja Jesih, ERUDIO BEAUTY