Študenti smeri Logistično inženirstvo so se 12. aprila 2024 pod vodstvom prof. mag. Štefana Novaka udeležili strokovne ekskurzije v podjetje LPP d.o.o. Tam so spoznali delovanje javnega potniškega prometa v Ljubljani in njeni okolici, strategijo podjetja in kompleksnost nadzora vozil z naprednim sistemom Margento AVL.

Ekskurzija je obsegala uvodno predavanje o strategiji LPP in delovanju javnega prometa v Ljubljani. Študenti so spoznali sistem sledenja in nadzora vozil Margento AVL, ki omogoča spremljanje vozil v realnem času in zagotavlja nemoteno delovanje prometa. Prav tako so se seznanili z izzivi javnega prometa, kot so prometne konice in neupoštevanje voznega reda s strani voznikov.

Študenti so nadaljnje obiskali nadzorno sobo LPP, kjer so v živo spremljali delovanje sistema za nadzor vozil. Videli so, kako se na podlagi zbranih podatkov zaznavajo odstopanja od voznega reda in kako se voznike opozarja na nepravilnosti.

Ob zaključku so predstavniki podjetja LPP študentom nazorno približali tudi ukrepe in predloge, ki lahko izboljšajo kakovost in raven javnega potniškega prometa, dodatno umeščanje rumenih pasov v samo obstoječo prometno infrastrukturo na vseh vpadnicah v mestno središče in iz mestnega središča Ljubljane, kar lahko zagotovi večjo potovalno hitrost vozil javnega potniškega prometa, s tem pa tudi večjo uporabnost in zadovoljstvo uporabnikov – potnikov.


Se tudi vi zanimate za razvoj, organizacijo, koordinacijo ali optimizacijo oskrbovalnih verig? Vas je od nekdaj privlačil dinamični potek nabave, procesi proizvodnje, transporta ali skladiščenja pa so nekaj, kar bi vam bilo v izziv?

Če se želite pridružiti vse bolj pomembni panogi v svetovnem merilu in hkrati postati zelo perspektiven in zaželen kader v različnih podjetij doma in po svetu, potem obiščite našo spletno stran in izvedite vse o dvoletnem višješolskem študijskem programu Logistično inženirstvo, ki vam prinese naziv inženir logistike. Začetek študija je v mesecu oktobru, vpise v okviru drugega prijavnega roka pa odpremo v avgustu.