V petek, 22. 9. 2023, smo na ERUDIO zasebni gimnaziji pripravili poseben večer druženja, ki smo mu nadeli romantično ime “Večer pod zvezdami”. To je večer, ko se dijaki in profesorji družimo in ustvarjamo v sproščenem vzdušju. Tu je prostor za sproščen pogovor, spoznavanje, ustvarjanje. Tukaj se jeziki, matematika in likovno ustvarjanje sprehajajo z roko v roki.

Nekateri so se preizkusili v pisanju haikujev, drugi so se podali v svet konstruktivistične poezije. Pisali, trgali, lepili in oblikovali so svoje umetniške stvaritve po svoji domišljiji. Tretji so se lotili pisanja sonetov in ugotovili, da je to velik izziv, tako kot ga je imel tudi naš veliki pesnik France Prešeren. Preizkusili so se celo v prevajanju Malega princa v angleščino. Ker razumemo, da smo si različni, so nekateri našli sprostitev v ustvarjanju unikatnih kazalk za knjige.

S svojim plodnim delom in ustvarjalnostjo smo spraznili svoje želodčke, zato smo večer zaključili s kosi pice. Z nasmeški na obrazih in polni zadovoljstva smo se odpravili domov, bogatejši za nove izkušnje in spomine na čaroben “Večer pod zvezdami”.

Lea Stritih, profesorica slovenščine