Povej nekaj malega o sebi.

Sem plesalka latinskoameriških plesov in dijakinja 3. letnika. Rodila sem se v Moskvi. Plesati sem začela pri 5 letih. V Rusiji sem zamenjala več soplesalcev, ampak nisem našla pravega. Skoraj pet let nazaj pa sem dobila povabilo od plesalca iz Slovenije in sem ga seveda sprejela. Zato sem zdaj tu in svoje odločitve še nikoli nisem obžalovala. Tukaj imam boljše možnosti za treninge pri najboljših trenerjih in tudi za doseganje dobrih rezultatov. Na začetku mojega življenja v Sloveniji mi je bilo malo težko, saj nisem poznala jezika in ljudi, ampak sem se hitro navadila in se zdaj počutim domače v tej državi, čeprav včasih pogrešam Moskvo in družino.

Kako si se navdušila za ples?

Odkar se spomnim, vedno plešem, na vseh družinskih posnetkih, v vrtcu itp. V klubu sem pa začela plesati pri 5 letih, tisti plesi so se seveda razlikovali od tega kar zdaj plešem, bili so bolj osnovni. V ta šport me je pripeljala mami po naključju, izbrala je dejavnost za otroka, ki se je odvijala relativno blizu mojega doma in v popoldanskih urah, da so me lahko starši peljali tja po končani sluzbi. Kot večina otrok sem počela več stvari, ampak sem se dosti hitro odločila, da bom svoje življenje posvetila standardnim in latinskoameriškim plesom.

Kakšni so tvoji plesni dosežki?

Leta 2014 sem postala državna prvakinja v latinskoameriških plesih pri starejših mladincih. Na letošnjem drzavnem prvenstvu pa sem bila pri članih 3. Zastopala sem Slovenijo na evropskih in svetovnih prvenstvih ter na svetovnem pokalu. Udeležila sem se tudi velikega števila mednarodnih tekem, na katerih sem dosegala stopničke, npr. 1. mesto na tekmi Olimia open, 2. mesta na tekmah v Ljubljani, Bratislavi, Beogradu in 3. mesta v Brnu, Krškem, Mariboru ter slovenskih kvalifikacijskih in rating turnirov.

Kako usklajuješ plesne in šolske obveznosti?

Zaenkrat usklajevanje šole in plesa mi ne predstavlja težav.  Zaradi ukvarjanja s športom veliko potujem, kar mi je zelo všeč, ampak posledično tudi veliko manjkam pri pouku, vendar to ni bil nikoli problem na Erudio, saj se profesorji vedno prilagajajo potrebam dijakov. Pri pisanju testov in spraševanju se da vedno dogovoriti za termin, ki mi ustreza in je v naprej točno določen, zato se lahko na ocenjevanje dobro pripravim. Določene predmete opravljam po izpitih, saj mi tako ostane več časa za treninge.

Kakšni so tvoji cilji za naprej?

Trenutno sem 1. na slovenski rating lestvici, moj cilj je ohraniti ta položaj in biti tako nominirana na evropsko in svetovno prvenstvi, na katerima bi rada odplesala najboljše kar znam in dosegla čim višjo uvrstitev. V šoli je moj cilj imeti letos in naslednje leto odličen uspeh ter dobro opraviti maturo. Planiram tudi nadaljevati študij, vendar se še nisem odločila, kaj točno bi študirala.

Pripravil: Aleksandar Lazić, prof.