V maju so se študentke in in študentje ERUDIO višje strokovne šole, smer Organizator socialne mreže, udeležili že druge strokovne ekskurzije, tokrat v mladinski center Mladi zmaji Šiška v okviru predmeta Družba tveganja. Javni zavod Mladi zmaji pod svojo streho združuje štiri četrtne mladinske  centre (ČMC): ČMC Zalog, ČMC Bežigrad, ČMC Črnuče in ČMC Šiška ter enote: Mobilni mladinski center Ljuba in Drago,  Ulični zmaji (ulično mladinsko delo) in Digi Mc (virtualni prostor za druženje).  Sprejela sta jih koordinatorka Četrtnega mladinskega centra Šiška, Nina Rosenbluth Orlić ter pomočnik direktorice Javnega zavoda Mladi zmaji, Marko Taljan. Prikazala sta tako delovanje tega centra kot celotnega Javnega zavoda Mladi zmaji.

Četrtni mladinski center Šiška ponuja mladim prostor za druženje, medsebojno povezovanje, razvijanje talentov in osebno rast ter jim skozi  umetnost, glasbo, šport in ostale aktivnosti, ki izhajajo iz njih samih, omogoča vključevanje v družbo na poti njihovega odraščanja.

Študenti in študentke so bili navdušeni in marsikdo je lahko zaslutil lastno vlogo organizatorja socialne mreže na področju dela z mladimi.

Več o programi Organizator socialne mreže si preberite TUKAJ.