V sodelovanju s podjetjem Mediade d. o. o. in pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike g. Borutom Pahorjem smo tudi letos na Izobraževalnem centru Erudio organizirali dogodek, ki nosi zanimiv naslov: INŽENIRKE IN INŽENIRJI BOMO! 

Delavnice so se udeležili predvsem dijaki 3. in 4. letnikov gimnazije, ki že razmišljajo in se odločajo o nadaljevanju svoje študijske poti.

Namen dogodka je promocija tehničnih in naravoslovnih poklicev ter inovativnosti med dijaki in navdušiti mlade za ustvarjalnost v tehničnih poklicih, ki nas bo vodila k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti. Pogovarjali smo se o tem, zakaj morda ubrati inženirsko pot ter kakšne so možnosti za zaposlitev, kako uspeti z inovacijo.

Delavnica je bila zanimiva tudi za tiste, ki so bolj družboslovno usmerjeni, saj smo se pogovarjali o tem, katero fakulteto izbrati in kako se odločati o poklicu.

Vsi sodelujoči so se strinjali, da za uspeh poleg znanja in izkušenj potrebujemo voljo, zagnanost, ideje in iskrice v očeh, ki kažejo našo energijo in željo po odkrivanju novega.

Še NASVET za vse, ki izbirate študij oz. sporočilo delavnice: izberite tisto, kar vas resnično zanima, tisto, do česar čutite strast. Sprašujte, bodite zvedavi, bodite iskreni, pustite pečat, dovolite, da vas opazijo, in predvsem – pojdite za iskrico 🙂.

Pripravila: Monika Šauperl, prof.

Več pa na: http://www.mediade.si/aktualno/novice/inzenirski-dopust-ni-vedno-na-morju/