Vas brskalnik ne podpira JavaScripta! / Your browser does not support JavaScript!

V študijskem letu 2018/2019 je cikel predavanj V družbi najboljših odprlo predavanje direktorja družbe Duol Dušana Olaja.

Naslednje predavanje bo izvedel uspešen športnik, podjetnik in vsestranski entuziast Andraž Vehovar. Vabljeni!

 

V študijskem letu 2016/2017 smo po nekajletnem premoru obnovili cikel predavanj V družbi najboljših. Predavali so nam:

o vesolju, umetnosti, turizmu in prihodnosti umetnik Dragan Živadinov;

o prodornosti družinskega podjetništva ustanovitelj družbe Halcom Matjaž Čadež;

o uspehih, ki jih prinaša sinergija poslovnega in zasebnega partnerstva manager leta 2016 Andrej Božič s partnerko Ksenijo Špiler Božič;

o drznosti čezmejnih podjetniških idej in pomenu domišljije animator Mike L. Murphy.

 

Zgodovina cikla V družbi najboljših

Cikel predavanj, ki študente spoznajo z uspešnimi strokovnjaki z različnih področij, smo pričeli izvajati že leta 2012.

Prvi gostujoči predavatelj v okviru cikla je bil Sandi Češko. V predavanju, ki je potekalo v polni predavalnici 17. februarja 2012, je opisal začetke lastne podjetniške poti. Od Kosmodiska do mednarodnega podjetja Studia Moderna, ki je prisotno v 21 evropskih državah. G. Sandi Češko je poudaril pomen sodobne informacijske tehnologije, stalnega iskanja novih idej in novih priložnosti ter sodobne strokovne literature, iz katere črpa marsikatero idejo - kar nekaj naslovov je priporočil tudi slušateljem. Kriza je, ni več gotovosti in predvidljivosti. Vendar so se tudi v tem času pojavile nove priložnosti, je poudaril. Potrebno je pričeti in se prilagajati trgu - pričakovanjem in potrebam kupcev oz. uporabnikov.

Franc Šalamun, dr. med., spec. oftalmolog, je v ciklusu predavanj V družbi najboljših gostoval 23. marca 2012. Franc Šalamun je med slovenskimi pionirji, ki so začeli operirati sivo mreno s pomočjo fakoemulzifikacije. To operativno tehniko je pričel izvajati že leta 1993, prvi med očesnimi oddelki v Sloveniji (razen Očesne klinike, ki je metodo vpeljala). Poleg tega je Franc Šalamun, dr. med., gostoval v kirurških ustanovah na Hrvaškem, v Nemčiji, v ZDA in v Južni Afriki, in dosega z uporabo najsodobnejših tehnik in tehnologij, še posebno na kirurškem področju, vrhunske rezultate, ki segajo precej preko meja geografske Slovenije. Dr. Šalamun opravi letno več kot 1000 različnih operacij na očesu. Dolgoletno trdo delo na področju očesne medicine, konstantna želja po znanju in napredku ter precejšna lastna sredstva so prispevali k temu, da je junija 2002 v Kromberku odprl Medicinski center Vid.

Na predavanju Franca Šalamuna smo lahko prisluhnili njegovi karierni poti, prepredeni z osebno zgodbo, ki jo je ugledni gost delil z nami. Gost je povedal svoje načelo - če lahko nekaj narediš ze ljudi še boljše, je greh, da ne narediš tako. Zato mu je največji užitek nakup nasodobnejših medicinskih aparatov, s katerimi uspešno pomaga na področju oftalmologije. Marsikateri nasvet smo slišali - g. Franc Šalamun, dr. med. pravi, da bi se, če bi upoštaval modrost pregovorov, izognil marsikateri napaki. Da se vzpon začne, ko si na dnu. Za svoj uspeh, pravi, so bile sanje, ki jih je živel vsak dan, vendar je vložil za dosego sanj svoje življenje. Z modrostjo izkušenj, ki jih je pridobil na svoji življenjski poti, je zaključil predavanje z mislijo, da si je na tej poti treba še vedno privoščiti nekaj, kar te veseli.

16. maja 2012 je V družbi najboljših gostoval Leo Oblak, direktor Infonet Media. G. Leo Oblak je predsednik upravnega odbora in izvršni direktor družbe Infonet media d.d., ki vključuje radijsko programsko mrežo (Radio 1, Radio Antena, Koroški radio in Radio Robin). G. Leo Oblak je predstavil, na kakšen način so vzpostavili mrežo najbolj poslušanih radijskih postaj. V svojem predavanju je opozoril na pomen rednega izvajanja neodvisnih raziskav trga in upoštevanja njihov rezultatov. Poslušalci vedo, kaj želijo poslušati, zato jih je treba upoštevati. Udeležence je zanimal tudi uspeh radijskega voditelja Denisa Avdiča. G. Oblak je pojasnil, da je Denis Avdič perfekcionist, ki se za vsako oddajo pripravi temeljito in preveri vsako informacijo. 

11. oktobra 2012 smo gostili g. Miha Isteniča, direktorja Penin Istenič. Sodobna zahodna družba ne more brez časa. Z njim meri vse, od skoka v daljino do zgodovine. Do njega se obnaša kot da bi bil nekaj materialnega, kar je mogoče imeti in zato živi pod pritiskom; ljudje nimajo časa, da bi imeli čas. Isteničevi so s svojo pridelavo penin zaorali ledino na področju zasebnosti, kajti tedaj so bile vse večje vinske kleti v družbeni lasti in samo ena od njih je pridelovala klasično penino. Bili so torej prvo zasebno podjetje na Slovenskem in v tedanji federativni državi Jugoslaviji, ki je pričelo s pridelavo penine po klasični metodi, pozneje pa so to dejavnost nadgradili tudi z uspešno obliko vinskega turizma. G. Miha Istenič nam je predstavil svojo pot do uspeha, kaj je po njegovem mnenju vplivalo na uspeh, kaj meni o trenutni situaciji in viziji trga v prihodnosti - "trojčka" turizma, posla in najboljših penin.

17. aprila 2013 je bil z nami g. Japec Jakopin, dr. med., industrijski oblikovalec in podjetnik. Študentom in drugim udeležencem je predstavil svoje razmišjanje o podjetniku - zakaj v Sloveniji vlada negativno mnenje o podjetniku, zakaj je Slovenija med najpočasneje odzivnimi državami in kam po njegovem mnenju pelje razvoj. G. Jakopin meni, da ni krize. Zato je odveč čakati, da kriza mine. Dogaja se nam sprememba in ne kriza, zato se moramo soočiti s spremembo.

Udeležencem je priporočil naslednje:
1) čim širšo in čim bolj temeljito izobrazbo
2) ne pozabite na umetnost, saj ustvarjalnost izhaja iz nje
3) "Počni, kar se ti zdi" - izrek avtorja Rabelaisa (delaj tisto, kar delaš z veseljem in v čemer si dober)

Pri svojem delu upoštevajte osnovne, kardinalne vrline, bodite pravični, zmerni, previdni in pogumno.

In - ne vprašajte, se, kaj lahko država stori za vas. Vprašajte se, kaj ste naredili včeraj, danes, kaj boste naredili jutri.

 • Za študij trajnostnega turizma na Erudiu sem se odločila že v srednji šoli.

  »Predvsem zato, ker sem iskala nadaljnje šolanje, ki bi mi omogočalo, da bi bila doma in poleg študija tudi delala.
  Med študijem na Erudiu pridobivam ogromno znanja, ki ga uporabljam pri delu v našem kampu.
  Študij na Erudiu bi priporočala prav vsem, še posebej pa tistim s pomanjkanjem časa.«

  Katarina Fatur študentka dodiplomskega študijskega programa Trajnostni turizem
 • Zakaj ERUDIO visokošolsko središče?

  »Strokoven kader, zanimivi predavatelji, visoka odzivnost, odlična prilagodljivost (on-line predavanja s pogledom nazaj)...
  Priporočam vsem! Predvsem podjetnikom z razgibanim urnikom, kot sem sam.«

  Uroš Mekinc direktor podjetja Šola vožnje Mekinc,
  študent dodiplomskega programa programa Podjetništvo in mednarodno poslovanje
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ERUDIO izobraževalni center

Aktualne novice in dogajanje. Kaj se dogaja, kdaj, zakaj, kako in s kom?

ERUDIO Blog

05 Julij 2020

ERUDIO izobraževalni center
 • Konec šolskega leta in stres

  Čeprav je junij nenavadno hladen in dijakov sploh ni v šolskih klopeh, se mnogi med njimi potijo in vihajo rokave še pred zadnjimi testi in spraševanji. Zaključevanje šolskega leta je lahko za dijake (pa tudi njihove starše J) zelo stresno.... Nadaljuj z branjem →

  Objavljeno na ERUDIO Blog

 • Podelitev spričeval 4. letnikom gimnazije

  V ponedeljek, 25. 5. 2020, so naši četrtošolci prevzeli spričevala iz rok razredničark Lee Stritih in Tatjane Robič in še zadnjič kot dijaki prestopili prag Erudia. Naslednjič se z njimi spet srečamo v soboto, 30. 5. 2020,  ko bodo že... Nadaljuj z branjem →

  Objavljeno na ERUDIO Blog

 • Dobrodošli nazaj!

  Dobrodošli nazaj v šolo, dragi erudijevci – maturanti! Naša vrata so se pred nekaj dnevi na široko odprla še za zadnjih nekaj skupnih napornih tednov … Zavihajmo rokave, napnimo možgane in skupaj nam bo uspelo, čeprav smo še nedolgo nazaj... Nadaljuj z branjem →

  Objavljeno na ERUDIO Blog

Pomembne povezave

ERUDIO Online portal za gradiva in spletna predavanja
Pregled ocen, prijava na izpite in finančna kartica
Šolski email račun z neomejnim prostorom na Google Drive. Račun namenjen obveščanju in komunikaciji z šolo.

erudio zemljevid

+386(1)500-86-80

Naslov

Litostrojska cesta 40
Litostrojska cesta 40
1000 Ljubljana
1000 Ljubljana
Slovenija
Slovenija

Delovni čas

Ponedeljek - Petek
Ponedeljek - Petek
09:00 - 17:00
09:00 - 17:00