Vas brskalnik ne podpira JavaScripta! / Your browser does not support JavaScript!

ONLINE študij z veliko praktičnimi vajami je odlična izbira!

Rezervirajte si svoj termin svetovanja!

V sklopu ERUDIO Visokošolskega središča, deluje Evropski inštitut za raziskovanje podjetništva, z namenom poglobljenega raziskovanja podjetništva in poslovnih znanosti predvsem v mednarodnem okolju. Namen inštituta je sodelovanje in povezovanje strokovnjakov in raziskovalcev.

S Fakulteto za uporabne družbene študije, smo v letu 2023 in 2024 vzpostavili sodelovanje na področju znanastveno-raziskovalnega dela na naslednjih projektih:

- Joint Univeristy and Small and Medium Sized Enterprises (SME) Training (JUST), z namenom razviti inovativna orodja z namenom trajnostnega in rodovitnega sodelovanja med visokošolskimi zavodi in malimi in srednje velikimi podjetji.

- Culinary Trail of the Ethnic and Local Cuisine in the Danube Region, z namenom zbiranja kulinarične dediščine območja z namenom oživitve in diverzifikacije turizma, spodbujanja lokalnega razvoja gospodarstva, ustvarjanja zaposlitvenih priložnosti ter spodbujanja varčevanja in socialnih inovacij.

- Smart, Resilient and Susatinable Communities - European Digital Innovation Hub (DIGITAL-2021-EDIH-01), z namenom spodbujati globalno konkurenčnost Evrope preko EDIH-ov, ki bodo imeli osrednjo vlogo pri spodbujanju širše uporabe umetne inteligence in super-računalnikov (HPC), kibernetske varnosti ter drugih digitalnih tehnologij, ki jih uporabljamo v gospodasrtvu in javnem sektorju.

Z Almo Mater Europaea ECM sodelujemo na področju znanstveno-raziskovalnega dela, in sicer:

- leta 2023 smo pričeli s sodelovanjem na projektu Era Talents for Boosting and Balancing Brain Circulation (Tbrainboost), z namenom izboljšanja povezovanja med akademijo, gospodarstvom in družbo, na področju zdravega staranja in povečati združljivost poklicev in zaposljivost talentov na področju raziskav in inovacij med sektorji.

- leta 2022 smo začeli s sodelovanjem na projektu Oblikovanje za povečano kompetentnost skozi aktivno participacijo v visokem šolstvu (DECAP-HE), z namenom izboljšanja kakovosti in poučevanja in učenja na visokošolskem izobraževanju, z izmenjavo dobrih praks aktive odziv na izzive priprave študentov na delo in življenje v 21. stoletju.

- leta 2021 smo začeli z delom na projektu A New Academic Path for EU Project Managers: Narrowing the Gaps to Enable Better Project Design and Management in Europe - EUPM. Glavni cilj projekta je ustvariti skupno akademsko pot na podlagin skupnega učnega načrta, ki združuje načrtovanje projektov in metodologijo upravljanja za boljše upravljanje projektov, ki jih financira EU.

Z Visoko šolo za multimedije (IAM) sodelujemo na področju izobraževanja in znanstveno-raziskovalnega dela, in sicer, smo leta 2023 podpisali sporazum o sodelovanju na projektu Uporaba umetne inteligence v izobraževalnem procesu.

Leta 2023 smo pričeli z aktivnim sodelovanje z Veleučilištem ARCA, Split, z namenom sodelovanja na področju raziskovalnega kadra.

Leta 2023 smo s podjetjem CEOS d.o.o. podpisali sporazum o sodelovanju na področju spodbujanja raziskovanja, torej pri izvedbi raziskovalnih aktivnosti v več podjetjih.

 

Znotraj inštituta pa smo uspešno zaključili in predali naročnikom več študij, nekaj izmed njih navajamo spodaj:

Leta 2022 smo za naročnika podjetje MG Biro d.o.o. izvedli raziskavo, s področja optimizacije tiskanja (Managed Print Services).

Naročnik: MG BIRO D.O.O.
Študija: Razvoj modela podpore dokumentnega poslovanja, upravljanja z dokumenti in elektronske diagnostike

Naročnik: PROIZVODNJA PEČI IN ŠTEDILNIKOV, UROŠ KOŽELJ S.P.
Študija: RAZVOJ MODELA PRENOVE POSLOVANJA IN IZBOLJŠANJE POSLOVNIH PROCESOV

Naročnik: Kandex d.o.o.
Študija: Razvoj modela optimizacije proizvodnje in informatizacije poslovnih procesov

Naročnik: AVTOPREVOZNIK IZTOK KLEMENC S.P.
Študija: Razvoj modela prehoda poslovanja v procesno organizacijo

Naročnik: BIROSISTEMI BOJAN ČEBELA S.P.
Študija: Razvoj modela za podporo arhiviranja Študije so namenjene podpori in izboljšanju poslovanja podjetij – naročnikov.

Izjemno nas veseli, da lahko na tak način prispevamo k napredku in razvoju na področju podjetništva in turizma.

 • Zelo sem zadovoljen s celotnim študijskim programom Gerokineziologija.

  »Predavatelji se resnično trudijo med predavanji in si prizadevajo, da bi nam predali vse svoje znanje. Program večinoma poteka preko spleta, kar je še posebej priročno za profesionalne športnike kot sem jaz in vse, ki so pogosto odsotni. Z odzivi profesorjev in kakovostjo referatov sem izjemno zadovoljen.«

  Rok Tršan študent Gerokineziologije, bivši vrhunski biatlonec, trener.
 • Za študij trajnostnega turizma na Erudiu sem se odločila že v srednji šoli.

  »Predvsem zato, ker sem iskala nadaljnje šolanje, ki bi mi omogočalo, da bi bila doma in poleg študija tudi delala.
  Med študijem na Erudiu pridobivam ogromno znanja, ki ga uporabljam pri delu v našem kampu.
  Študij na Erudiu bi priporočala prav vsem, še posebej pa tistim s pomanjkanjem časa.«

  Katarina Fatur študentka dodiplomskega študijskega programa Trajnostni turizem
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Erudio izobraževalni center

Aktualne novice in dogajanje. Kaj se dogaja, kdaj, zakaj, kako in s kom?

Erudio blog

20 Junij 2024

Erudio izobraževalni center

Pomembne povezave

ERUDIO Online portal za gradiva in spletna predavanja
Pregled ocen, prijava na izpite in finančna kartica
Šolski email račun z neomejnim prostorom na Google Drive. Račun namenjen obveščanju in komunikaciji z šolo.

erudio zemljevid

+386(1)500-86-80

Naslov

Litostrojska cesta 40
Litostrojska cesta 40
1000 Ljubljana
1000 Ljubljana
Slovenija
Slovenija