IB DP na ERUDIO International School

Kaj DP ponuja dijakom?

Skozi DP lahko šole razvijejo dijake, ki:

blestijo v tradicionalnih akademskih predmetih

raziskujejo naravo znanja skozi edinstven učni program o teoriji znanja

se razvijajo fizično, intelektualno, čustveno in etično

se učijo vsaj dva jezika

imajo odlično širino in globino znanja

Poslanstvo IB

Cilj IB programov je razviti radovedne, izobražene in skrbne mlade ljudi, ki z medkulturnim razumevanjem in spoštovanjem pomagajo ustvarjati boljši in mirnejši svet.

S tem namenom organizacija sodeluje s šolami, vladami in mednarodnimi organizacijami pri razvoju zahtevnih programov mednarodnega izobraževanja in ocenjevanja.

Ti programi spodbujajo mladostnike po vsem svetu, da postanejo aktivni, sočutni in vseživljenjski učenci, ki razumejo, da imamo lahko vsi prav kljub vsej drugačnosti, ki nas povezuje.

Profil IB učenca

Cilj vseh IB programov je razviti mednarodno naravnane ljudi, ki se zavedajo svojega poslanstva na tem svetu ter s tem pomagajo ustvarjati boljši in mirnejši svet.. Učenci IB si prizadevajo biti:

IB Learner Profile Slo-01

Struktura učnega načrta

Diplomski program je uravnotežen program s poudarkom na šestih predmetih, kjer si dijaki izberejo tri na višji ravni in tri na standardni ravni, ki morajo vključevati jezik in matematiko.

Dijaki imajo torej priložnost razvijeti specializirano znanje in veščine v temah, ki jih najbolj zanimajo. Medtem ko so te priložnosti zagotovo najboljša priprava na univerzitetno izobraževanje, DP dijaki razvijejo tudi sposobnost prevzemanja novih idej iz vseh področij skozi celo življenje.

Dijaki izberejo šest predmetov, tako da izberejo enega iz vsake od naslednjih skupin. Šesti predmet je izbirni predmet, kar pomeni, da lahko študenti izberejo predmet iz skupin 2, 3 ali 4.

DP dijaki sledijo tudi programu ustvarjalnosti, dejavnosti, storitve (CAS), pripravijo razširjen esej (EE) in se ukvarjajo s teorijo teorije znanja (TOK).

Erudio International School je šola kandidatka za srednješolski in diplomski program. Šola je v postopku avtorizacije za pridobitev naziva IB svetovna šola. IB šole druži skupna filozofija – zavezanost k visokokakovostni, izzivov polni mednarodni izobrazbi – za katero na ERUDIO International School verjamemo, da je osrednjega pomena za naše dijake. 

*Le tiste šole, ki so bile avtorizirane s strani IB Organizacije, lahko ponujajo katerega koli od njihovih štirih akademskih programov: Osnovnošolski program (PYP), Srednješolski program (MYP), Diplomski program (DP) ali Poklicno usmerjeni program (CP). Status šole kandidatke še ne zagotavlja avtorizacije. Za več informacij o IB in njenih programih obiščite www.ibo.org

Scroll to Top