V lepotni industriji se vsako leto pojavijo trendi, ki tekom leta doživijo poln razcvet ali pa jih kritiki po hitrem postopku zatrejo. Tudi letos je bilo na sceni veliko trendov, ki se so se nam bolj ali manj dopadli. Od včasih tudi pretirane uporabe highlighter-jev, živobarvnih grafičnih obrob oči, močno poudarjenih, velikih ustnic, do obrvi, oblikovanih v različne oblike.

Ker pa je makeup prostor za preizkušanje vedno novih idej, ne želimo kritizirati posameznih videzov, ki so zaznamovali leto 2018. Radi bi se posvetili samemu konceptu ličenja in lepotne industrije, ki gre z roko v roki z družbenimi omrežji. Predvsem Instagramom, kjer se trendi sicer tudi predstavljajo, vendar jih obdelane slike velikokrat predstavijo v nerealni luči.

Čedalje bolj je zopet prisoten trend »no makeup« makeup. Kljub temu je v ospredju še vedno kup nestrinjanj in kritik glede vsesplošne uporabe filtrov in programov ter aplikacij, ki polepšajo ali celo spremenijo izgled obraza. Te predvsem med mladim občinstvom povzročajo nerealne predstave o tem, kaj je mogoče doseči z ličili in kaj z obdelavo fotografij.

O naravni lepoti, sprejemanju in prijaznosti tako do sebe kot drugih je bilo vsepovsod rečenih že veliko besed. Vendar se včasih zdi, da še premalo. Socialna omrežja in mediji so s svojim vplivom tako močni, da je včasih težko verjeti besedam, ko pa smo vsak dan zasuti z neštetimi fotografijami popolnih deklet in žensk, ki v nas zbujajo občudovanje in včasih celo malo zavisti. Velikokrat se ne zavedamo, da večina ljudi v resnici ne izgleda, kot na fotografijah. Obdelane slike in video posnetki, pri katerih se uporabljajo močne luči nam ne prikazujejo realnosti. Zato se je treba od časa do časa ustaviti in si to zavestno ponoviti, Do sebe in drugih moramo biti malo bolj prizanesljivi in prijazni. Nikoli namreč ne vemo, kaj se dogaja v življenju in glavi sočloveka in katere so njegove nesigurnosti.

Konec koncev videz, kljub temu, da je prva stvar, ki jo opazimo, ne naredi lepe osebe. Lepota prihaja od znotraj, makeup pa jo lahko čudovito poudari.