Vas brskalnik ne podpira JavaScripta! / Your browser does not support JavaScript!

Splošna matura

Na kratko

Vrsta izobraževalnega programa:
priprave na maturo/maturitetni tečaj

Naziv strokovne izobrazbe:
/
(V. stopnja)

Trajanje programa:
1 leto

Začetek študija:
Oktober

Način študija:
Premium

Svetovalka

Brigita Firšt

Organizatorka izobraževanj

Brigita Firšt

+386(1)500-86-89

+386(40)477-381

srednjasola@erudio.si

 

Urška Marku

Koordinatorka izobraževanj

Ur ka Marku

+386(1)500-86-85

+386(64)243-300

srednjasola@erudio.si

Splošna matura je državni izpit, ki ga kandidati opravljajo pod enakimi pogoji. Maturitetne izpite opravljajo hkrati, po enakih postopkih in pravilih in v skladu z enakimi ocenjevalnimi merili. Pri splošni maturi se ocenjuje ciljno določeno znanje, ki se poučuje v gimnazijah in je pomembno za vključitev v univerzitetni študij.

Splošna matura je končni izpit za pridobitev srednje izobrazbe. Z opravljeno splošno maturo kandidati dokazujejo doseganje standardov znanja, ki so določeni s cilji gimnazijskega programa. Z njo si kandidati pridobijo srednjo izobrazbo (vendar ne poklica!).

Za pridobitev srednje izobrazbe (V. stopnja) nudimo dve vrsti izobraževanja na daljavo, ki vas pripravljata na pristop k splošni maturi:

  • PRIPRAVE NA MATURO: v izobraževalni program se lahko vpiše vsak, ki je ali bo ob pristopu k splošni maturi dopolnil vsaj 21 let.
  • MATURITETNI TEČAJ: na maturitetni tečaj se lahko vpiše kandidat, ki je uspešno končal srednjo poklicno, srednjo tehniško šolo ali drugo srednjo strokovno šolo ter kandidat, ki je uspešno zaključil tri letnike gimnazije z enoletno prekinitvijo.

Izobraževanje na daljavo vam omogoča fleksibilnost (predavanja se udeležite, kjerkoli ste), prihranek časa (na predavanja vam ni potrebno hoditi na sedež šole, lahko gledate tudi posnetke) in enak način učenja kot pri klasičnem izobraževanju (interakcija z učiteljem, dostopnost do vseh učnih gradiv).

Vpisi že potekajo. S predavanji začnemo v oktobru.

Izpolnite kontaktni obrazec in vas bomo kontaktirali

Soglašam z uporabo mojih osebnih podatkov (oddanih preko tega obrazca) za namen sporočanja informacij o ponudbi za oddano povpraševanje in obveščanje o naši novi ponudbi ter novicah. Skladno z GDPR imate pravico do umika soglasja. Za umik kontaktirajte osebnipodatki@erudio.si
 


 

odzivnost1

prijaznost1

zasebnost1

Tekom izobraževanja na Erudio izobraževalnem centru sem bil zelo zadovoljen z delom referata. Informacije so bile ažurne, zaposlene v referatu pa prijazne in ustrežljive. Pohvaliti moram izvedbo online predavanj v času virusa COVID-19, ker je na tak način pedagoški proces potekal nemoteno in mi/nam omogočil pravočasen zaključek izobraževanja. Šolanje na Erudio srednji šoli bi priporočal tudi ostalim, sam pa že razmišljam tudi o vpisu v višješolske programe, ki jih ponuja Erudio.

Iztok Blagaić, Elektrotehnik, srednja šola

Šolanje na Erudio izobraževalnem centru omogoča spremljanje online predavanj, kar me je tudi prepričalo, da sem izbral ravno Erudio. Še posebej bi to obliko izobraževanja priporočal vsem, ki imajo dneve zapolnjene z raznoraznimi obveznostmi, saj Erudio omogoča tudi ogled predavanj za nazaj. Tak način izobraževanja mi je omogočil nemoteno udeležbo na treningih in drugih aktivnostih. Vesel sem, da se bom s pridobljeno izobrazbo lahko vpisal na želeni študij.

Anže Pucihar, Ekonomski tehnik, srednja šola

Izobraževanje v ERUDIO izobraževalnem centru mi je popestrilo življenje, izpopolnil pa sem si tudi znanje. Ker sem bil s šolanjem zelo ​zadovoljen sem se odločil za vpis na ERUDIO višjo strokovno šolo.

Aleksander Lotrič, Elektrotehnik, srednja šola

Ko sem se vpisovala k vam - sem malo dvomila o načinu e-učenja ampak sem si vas izbrala prav zato, ker sem lahko poleg službe opravljala vse šolske obveznosti. Odzivnost, prijaznost, strokovnost so tisto, za kar vas osebno priporočam tudi vnaprej. Najbolj všeč mi je bil pa način, da lahko izpite in predavanja poslušam iz domačega kavča. Sama prihajam iz Velenja in je v okolici ogromno ustanov, ki ponuja tovrstno izobrazbo a mi ni žal, da sem izbrala vas. Prepričana pa sem tudi, da sem zaradi glasbenih predavanj in vaj, ker sem bila vmes noseča pri svojem dojenčku dosegla to, da je zdaj ko je tu - tako odziven na glasbo in jo ima rad, ko pa jo je poslušal kar nekaj mesecev.

Urška Herman, Predšolska vzgoja, srednja šola

Erudio izobraževalni center

Aktualne novice in dogajanje. Kaj se dogaja, kdaj, zakaj, kako in s kom?

Erudio blog

26 Oktober 2021

Erudio izobraževalni center

Pomembne povezave

ERUDIO Online portal za gradiva in spletna predavanja
Pregled ocen, prijava na izpite in finančna kartica
Šolski email račun z neomejnim prostorom na Google Drive. Račun namenjen obveščanju in komunikaciji z šolo.

erudio zemljevid

+386(1)500-86-80

Naslov

Litostrojska cesta 40
Litostrojska cesta 40
1000 Ljubljana
1000 Ljubljana
Slovenija
Slovenija