Vas brskalnik ne podpira JavaScripta! / Your browser does not support JavaScript!
image
VISOKA ŠOLA
PREBERI VEČ
image
VIŠJA ŠOLA
PREBERI VEČ
image
Zasebna Gimnazija
VPIS
image
VISOKA ŠOLA
PREBERI VEČ
image
VIŠJA ŠOLA
PREBERI VEČ
image
Zasebna Gimnazija
VPIS
image
INTER NATIONAL SCHOOL
Preberi več
image
SREDNJA ŠOLA
PREBERI VEČ
image
INTER NATIONAL SCHOOL
Preberi več
image
SREDNJA ŠOLA
PREBERI VEČ

Študij na daljavo ali e-študij je študentom prijazna oblika študija. Vse aktivnosti, ki so povezane s študijem, lahko opravite preko računalnika.

E-študij se odvija preko ERUDIO Online spletnega portala, kjer je za vsak predmet postavljena spletna učilnica. Spletna učilnica je razdeljena na več delov, vključuje pa dostop do vseh gradiv, potrebnih za študij posameznega predmeta, možnost za izmenjavo mnenj na forumih, koledar z vsemi prihajajočimi obveznostmi, možnost za komuniciranje med udeleženci in izvajalci, spremljanje vseh informacij v povezavi s študijem in podobno.

Ob vpisu dobite:

 • celoletni urnik, ki vam omogoča, da imate pregled nad celoletnim dogajanjem in obveznostmi
 • študijski koledar, kjer so navedeni izpitni roki, zasedanja Študijske komisije, zagovori diplomskih nalog, podelitve diplom in ostalo

tako da ste že na začetku leta seznanjeni s potekom študijskega procesa skozi celotno študijsko leto in se laže organizirate.

Predavanja potekajo tako, da predavatelj s pomočjo informacijsko-komunikacijske opreme podaja snov preko računalnika, študenti pa se lahko aktivno vključujete v razpravo. Vsako predavanje je posneto in si ga nato lahko kadar koli skozi celotno študijsko leto ponovno ogledate. Opravljanje sprotnih aktivnosti (forumi, vaje, seminarske naloge) ter izvedba izpita potekajo preko računalnika. Seveda lahko določeni predmeti na posameznem programu zahtevajo vašo fizično prisotnost, kar pa vam pravočasno sporočimo.

Ob ustrezni pomoči in hitri odzivnosti na probleme je e-študij oblika, ki študentom omogoča kvaliteten, učinkovit in zanimiv študij, ki ga po svetu uporablja vedno več študentov.

Podpora pri e-študiju

Kljub temu, da boste študirali od doma, pri študiju ne boste sami. V oporo vam je na voljo:

 1. Predavatelj pri posameznem predmetu, na katerega se lahko obrnete glede vsebinskih vprašanj znotraj posameznega predmeta
 2. Referat (dve prijazni referentki), ki vam nudita oporo pri svetovanju, usmerjanju in podpori pri študiju, sodelujeta pri organizaciji in spremljanju vašega dela pri predmetih, vas spodbujata in motivirata v času študija, v sodelovanju z nosilcem predmeta pa vam dajeta povratnih informacij o vašem napredovanju.
 3. IKT podpora pri vseh izzivih, ki se pojavljajo zaradi tehnologije.

Kaj potrebujem za e-študij?

Za e-študij potrebujete osebni računalnik s prednaloženim operacijskim sistemom Windows (7, 8, 8.1, 10) ali OS X (Mac). Slušalke in kamero prejmete ob vpisu brezplačno. Poleg naštete opreme pa potrebujete še internetno povezavo, ki ne sme biti počasnejša od 1 Mbps.

Želim postati e-študent!

E-študij je pravi način študija za vas, če zaradi svoje službe potrebujete večjo fleksibilnost, ste športnik, imate otroke ali kakšne druge obveznosti, zaradi katerih ne zmorete obiskovati predavanj.

Z edinstveno kombinacijo najnaprednejših pedagoških pristopov in tehnologij boste pri študiju dobili vse za svojo osebno rast in poklicno pot.

Pri študiju ne boste sami: Z vami bodo vedno profesorji, mentorji in ostali sodelavci. Seveda pa se boste "srečevali" tudi z vašimi študijskimi kolegi pri predmetih in v naši spletni skupnosti. Medsebojno dosegljivi boste preko forumov in e-pošte.

 

Prav tako kot pri klasični izvedbi e-študij traja 2 leti in se zaključi z zagovorom diplomskega dela.

Ovrednoten je s 120 kreditnimi točkami po sistemu ECTS.

Pri e-študiju boste pridobili višjo stopnjo izobrazbe, ne da bi zaradi časovnih omejitev, ki jih pozna klasični študij trpela vaša kariera ali pa vaše družinsko življenje. 

Študirajte kjerkoli in kadarkoli!

Največ študentov se za e-študij odloči prav zaradi časovne in prostorske fleksibilnosti, ki ju omogoča tak način študija. Študij brez predavalnic - študirate kadarkoli in kjerkoli: v domačem okolju, brez stresa. 

 • Vaše sprotno delo pomembno vpliva na končno oceno pri predmetu. Sprotno delo, ki ga zahteva tak način študija, omogoča večjo aktivnost in doseganje boljših študijskih rezultatov.
 • Teste pišete od doma s pomočjo posebnega programa v kontroliranem okolju.
 • Študenti na daljavo pravijo, da so zaradi načina študija veliko pridobili tudi na področju komuniciranja, timskega dela in načrtovanja dela in časa.
Tudi kot študent na daljavo boste pridobili vsa ključna znanja, sposobnosti in praktično usposobljenost za delo, kot to predvideva študijski program, v katerega ste vključeni.

Erudio izobraževalni center

Aktualne novice in dogajanje. Kaj se dogaja, kdaj, zakaj, kako in s kom?

Erudio blog

20 Junij 2024

Erudio izobraževalni center

Kdo smo in kaj počnemo

ERUDIO izobraževalni center je bil ustanovljen leta 1993. Vsi njegovi člani so usmerjeni v izvajanje inovativnih metod učenja in iskanja rešitev, da se udeležencem omogoči lažja in učinkovita pot do kvalitetnega izobraževanja in formalnega znanja.

Danes Erudio izobraževalni center ponuja različne izobraževalne programe:

 • strokovne in splošne srednješolske programe,
 • dvoletno poklicno izobraževanje na višjih šolah,
 • triletne dodiplomske programe in
 • magistrski dvoletni podiplomski program.

Naši programi in zaposleni sledijo enaki viziji in imajo enak pristop. Vsi stremimo k izvajanju visoko kvalitetnega izobraževanja, ki je krojeno po meri naših študentov in dijakov. Naši študentje in dijaki niso samo naše stranke, so mnogo več kot to; so naši partnerji, tako kot smo mi njihovi. Od drugih podobnih institucij se razlikujemo po naših visoko motiviranih predavateljih, ki niso zgolj šolniki, ampak uspešni posamezniki na svojem področju, in po individualnem pristopu, ki našim uporabnikom omogoča doseči oseben in profesionalen uspeh. Tej viziji izobraževanja, ki ustreza potrebam 21. stoletja, sledimo že več kot dve desetletji.

ERUDIO poslovna skupina zajema ERUDIO izobraževalni center (ki združuje: EURO ŠOLO, Zavod IRC in Zavod ZARIS), ERUDIO Visokošolsko središče, ERUDIO Akademijo, ERUDIO HUB in ERUDIO Beauty Academy

Vsem, ki si želijo uspeti in na poti do uspešne kariere potrebujejo pomoč, ponujamo tehnološko napredne in kvalitetne rešitve.

Naši dosežki do sedaj:

1993: ustanovitev ERUDIO izobraževalne skupine kot centra za učenje jezikov – EURO ŠOLA.

1996: EURO ŠOLA nudi strokovno izobraževanje za odrasle. Namen EURO ŠOLE je omogočiti dostop do srednješolskega izobraževanja mladim in odraslim, in sicer s pomočjo novih učnih metod in z upoštevanjem individualnih potreb posameznikov.

1999: EURO ŠOLA ustanovi prvo zasebno splošno gimnazijo v Sloveniji z željo nuditi dijakom drugačen, individualen in pozoren pristop.

1999: ustanovljen je Zavod IRC - Izobraževalni in razvojni center, zasebna institucija, ki nudi poklicno izobraževanje za odrasle in je aktivno vpeta v regionalne in mednarodne projekte na področju izobraževanja.

2000: ustanovljen je ZARIS – Razvojni, izobraževalni in svetovalni zavod. Zasebni zavod nudi raznolike strokovne in poklicne srednješolske ter višješolske programe. ZARIS je posebej osredotočen na izobraževanje odraslih, in sicer z razvojem in uporabo posebnih metod, orodij in programov, ki so namenjeni optimalnemu izobraževanju odraslih. ZARIS je bil prva zasebna poklicna šola v Sloveniji, ki je nudila študij gradbeništva.

2008/2009: ERUDIO izobraževalna skupina je ena prvih v regiji, ki nudi kombinirane načine izobraževanja.

2009: ustanovljeni sta ERUDIO Visoka poslovna šola in ERUDIO Visoka šola za trajnostni turizem, ki obogatita ponudbo ERUDIO izobraževalne skupine s triletnim dodiplomskim študijem Podjetništva in mednarodnega poslovanja in s triletnim dodiplomskih študijem Dediščinski in kulinarični turizem.

2011/2012: člani ERUDIO izobraževalne skupine se razvijajo in ponujajo nov način učenja – študij na daljavo, ki omogoča študentom učenje in opravljanje vseh obveznosti preko spleta.

2012: ustanovljen je ERUDIO Zavod za izobraževanje, ki združuje Euro šolo, Zavod ZARIS in Zavod IRC. Zavod ERUDIO ima dve organizacijski enoti: ERUDIO strokovna in poklicna šola ter ERUDIO dodiplomski poklicni študij.

2014: ustanovljena je ERUDIO Akademija, ki nudi neformalno izobraževanje.

2015: ustanovljen je ERUDIO:HUB, ki nudi našim študentom in drugim ambicioznim poslovnežem prostor in orodja za razvoj poslovnih idej.

2016: ustanovljena je ERUDIO Beauty Academy, ki nudi različne profesionalne kozmetične in velnes tečaje.

2018: ustanovljen je ERUDIO Cosmetics, ki pod svojo blagovno znamko ERUDIO Beauty nudi širok nabor visokokakovostnih kozmetičnih izdelkov.

2018: ERUDIO izobraževalni center praznuje 25-letnico delovanja.

2019: Visoka šola za trajnostni turizem ERUDIO se pripoji Visoki poslovni šoli ERUDIO in nastane ERUDIO Visokošolsko središče.

erudio zemljevid

+386(1)500-86-80

Naslov

Litostrojska cesta 40
Litostrojska cesta 40
1000 Ljubljana
1000 Ljubljana
Slovenija
Slovenija