Vas brskalnik ne podpira JavaScripta! / Your browser does not support JavaScript!

Vas zanima trajnostni turizem v naravi, dediščinski turizem? Bi želeli voditi protokolarne dogodke ali pa vam diši kulinarični turizem? Ste na pravem mestu!

 

Temeljni cilji programa Trajnostni turizem:


SMER: Turizem v naravi in dediščinski turizem:

 

  • poznavanje naravne in kulturne dediščine na podeželju in prizadevanje za njeno ohranitev - znanje oblikovanja turističnih produktov, ki ne ogrožajo okolja;
  • znanje pravilne interpretacije naravne in kulturne dediščine, glede na skupine obiskovalcev;
  • znanje načrtovanja in vodenja prostočasnih dejavnosti v naravi, ki so lahko adrenalinske ali bolj umirjene, družinske;
  • ustrezne trenerske veščine, znanje vodenja skupine pri različnih športnih aktivnostih in razumevanje dinamike skupine;
  • razumevanje turizma in turistične industrije v Sloveniji ter značilnosti podeželja, in znanje glede na to ponuditi gostom prave dejavnosti;
  • obvladovanje dela z gosti v adrenalinskem turizmu in turizmu doživetij ter znanje poskrbeti za njihovo varnost;
  • znanje upravljanja zavarovanih območij, načrtovanja dela, raziskovanja in analiziranja;
  • razumevanje posebnosti različnih naravnih okolij: zaščitenih območij, divjine, ruralnih območij;


SMER: Kulinarični turizem in protokolarni dogodki:

  • poznavanje zgodovine in značilnosti prehrane, kuhinje in gastronomije v Sloveniji in širše;
  • poznavanje zagodovine kmetijstva, različne načine kmetovanja, s poudarkom na ekološkem kmetovanju;
  • razumevanje poti živil "od njive do odziva v telesu" in kaj vpliva na njihovo kakovost:
    - poznavanje lastnosti živil živalskega in rastlinskega izvora v odvisnosti od pridelave in predelave,
    - poznavanje temelje molekularne fizike in kemije, mikrobiologije in
    - higieno ter
    - osnove fiziologije, prehrane in dietetike;
  • poznavanje procesov v živilstvu in obratih ter zakonodajo v živilstvu;
  • obvladovanje vinogradništva in vinarstva, enologije, senzorične analize vina;
  • znanje predstaviti živila in hrano na privlačen način v različnih medijih (ali različnim skupinam ljudi);
  • poznavanje vpliva prehrane na človeka - tako v biološkem kot kulturnem smislu - znanje uporabe le-tega pri ponudbi kulinaričnih produktov;
  • znanje sestavljanja turističnih produktov v kulinaričnem turizmu.

Izpolnite kontaktni obrazec in vas bomo kontaktirali













Soglašam z uporabo mojih osebnih podatkov (oddanih preko tega obrazca) za namen sporočanja informacij o ponudbi za oddano povpraševanje in obveščanje o naši novi ponudbi ter novicah. Skladno z GDPR imate pravico do umika soglasja. Za umik kontaktirajte osebnipodatki@erudio.si
 


 

odzivnost1

prijaznost1

zasebnost1

ERUDIO izobraževalni center

Aktualne novice in dogajanje. Kaj se dogaja, kdaj, zakaj, kako in s kom?

ERUDIO Blog

29 Maj 2020

ERUDIO izobraževalni center
  • Podelitev spričeval 4. letnikom gimnazije

    V ponedeljek, 25. 5. 2020, so naši četrtošolci prevzeli spričevala iz rok razredničark Lee Stritih in Tatjane Robič in še zadnjič kot dijaki prestopili prag Erudia. Naslednjič se z njimi spet srečamo v soboto, 30. 5. 2020,  ko bodo že... Nadaljuj z branjem →

    Objavljeno na ERUDIO Blog

  • Dobrodošli nazaj!

    Dobrodošli nazaj v šolo, dragi erudijevci – maturanti! Naša vrata so se pred nekaj dnevi na široko odprla še za zadnjih nekaj skupnih napornih tednov … Zavihajmo rokave, napnimo možgane in skupaj nam bo uspelo, čeprav smo še nedolgo nazaj... Nadaljuj z branjem →

    Objavljeno na ERUDIO Blog

  • Podelitev spričeval poklicne mature

    V sredo, 4. 3. 2020 je potekala podelitev spričeval poklicne mature. Podelili smo spričevala kandidatom, ki so uspešno opravili poklicno maturo v zimskem roku 2019. Vsem maturantom želimo na novi poti vse najboljše! ” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

    Objavljeno na ERUDIO Blog

erudio zemljevid

+386(1)500-86-80

Naslov

Litostrojska cesta 40
Litostrojska cesta 40
1000 Ljubljana
1000 Ljubljana
Slovenija
Slovenija