Vas brskalnik ne podpira JavaScripta! / Your browser does not support JavaScript!
e-študij

Vas zanima več o prednostih e-študija? Koliko časa traja? Kaj sploh potrebujete?

zanima me

Vas zanima trajnostni turizem v naravi, dediščinski turizem? Bi želeli voditi protokolarne dogodke ali pa vam diši kulinarični turizem? Ste na pravem mestu!

 

Temeljni cilji programa Dediščinski in kulinarični turizem:


SMER: Turizem v naravi in dediščinski turizem:

 

  • poznavanje naravne in kulturne dediščine na podeželju in prizadevanje za njeno ohranitev - znanje oblikovanja turističnih produktov, ki ne ogrožajo okolja;
  • znanje pravilne interpretacije naravne in kulturne dediščine, glede na skupine obiskovalcev;
  • znanje načrtovanja in vodenja prostočasnih dejavnosti v naravi, ki so lahko adrenalinske ali bolj umirjene, družinske;
  • ustrezne trenerske veščine, znanje vodenja skupine pri različnih športnih aktivnostih in razumevanje dinamike skupine;
  • razumevanje turizma in turistične industrije v Sloveniji ter značilnosti podeželja, in znanje glede na to ponuditi gostom prave dejavnosti;
  • obvladovanje dela z gosti v adrenalinskem turizmu in turizmu doživetij ter znanje poskrbeti za njihovo varnost;
  • znanje upravljanja zavarovanih območij, načrtovanja dela, raziskovanja in analiziranja;
  • razumevanje posebnosti različnih naravnih okolij: zaščitenih območij, divjine, ruralnih območij;


SMER: Kulinarični turizem in protokolarni dogodki:

  • poznavanje zgodovine in značilnosti prehrane, kuhinje in gastronomije v Sloveniji in širše;
  • poznavanje zagodovine kmetijstva, različne načine kmetovanja, s poudarkom na ekološkem kmetovanju;
  • razumevanje poti živil "od njive do odziva v telesu" in kaj vpliva na njihovo kakovost:
    - poznavanje lastnosti živil živalskega in rastlinskega izvora v odvisnosti od pridelave in predelave,
    - poznavanje temelje molekularne fizike in kemije, mikrobiologije in
    - higieno ter
    - osnove fiziologije, prehrane in dietetike;
  • poznavanje procesov v živilstvu in obratih ter zakonodajo v živilstvu;
  • obvladovanje vinogradništva in vinarstva, enologije, senzorične analize vina;
  • znanje predstaviti živila in hrano na privlačen način v različnih medijih (ali različnim skupinam ljudi);
  • poznavanje vpliva prehrane na človeka - tako v biološkem kot kulturnem smislu - znanje uporabe le-tega pri ponudbi kulinaričnih produktov;
  • znanje sestavljanja turističnih produktov v kulinaričnem turizmu.

Izpolnite kontaktni obrazec in vas bomo kontaktirali













Soglašam z uporabo mojih osebnih podatkov (oddanih preko tega obrazca) za namen sporočanja informacij o ponudbi za oddano povpraševanje in obveščanje o naši novi ponudbi ter novicah. Skladno z GDPR imate pravico do umika soglasja. Za umik kontaktirajte osebnipodatki@erudio.si
 


 

izpolnite informativno prijavo in v roku 24 ur vas bomo kontaktirali

vaši podatki ne bodo javno objavljeni

ERUDIO izobraževalni center

Aktualne novice in dogajanje. Kaj se dogaja, kdaj, zakaj, kako in s kom?

ERUDIO Blog

ERUDIO izobraževalni center
  • Z ERUDIOM V ŠPANIJO

    Že kot majhna punčka sem rada brskala po revijah, ki so ponujale najrazličnejša potovanja. Ko sem odrasla, pa sem končno zaslužila dovolj, da sem si lahko privoščila kakšen izlet. Rada potujem in brez tega bi bil moj svet prazen. Že... Nadaljuj z branjem →

    Objavljeno na ERUDIO Blog

  • GIBANJE V PRAVILNI POSTAVITVI TELESA

    STEREOTIPI O STABILIZACIJI TELESA Pri DNS-vadbi gre za medicinski pristop, ki bi mu težko rekli stereotipni, saj gre za znanje, pridobljeno iz nevrologije, ki se vsakodnevno uporablja v zdravstvu po celem svetu. Zametki DNS-a segajo že v leto 1950, ko... Nadaljuj z branjem →

    Objavljeno na ERUDIO Blog

  • NOHTI – OGLEDALO UREJENOSTI

    UREJENI NOHTI – POMEMBEN DEL OUTFITA Urejeni nohti so nekaj, kar na sogovorcu najprej opazimo, zato poskrbimo, da tudi na tak, neverbalen način, pokažemo “del svoje osebnosti”. Nohtna industrija se bo v naslednjih petih letih povečevala, tako da bodo nohti... Nadaljuj z branjem →

    Objavljeno na ERUDIO Blog

Pomembne povezave

ERUDIO Online portal za gradiva in spletna predavanja
Pregled ocen, prijava na izpite in finančna kartica
Šolski email račun z neomejnim prostorom na Google Drive. Račun namenjen obveščanju in komunikaciji z šolo.

erudio zemljevid

+386(1)500-86-80

Naslov

Litostrojska cesta 40
Litostrojska cesta 40
1000 Ljubljana
1000 Ljubljana
Slovenija
Slovenija

Delovni čas

Ponedeljek - Petek
Ponedeljek - Petek
09:00 - 17:00
09:00 - 17:00