Vas brskalnik ne podpira JavaScripta! / Your browser does not support JavaScript!
Dediščinski in kulinarični turizem

Vas zanima turizem v naravi, naša turistična dediščina? Bi želeli voditi protokolarne dogodke ali pa se posvetiti kulinaričnem turizmu?

ŽELIM ŠTUDIRATI
Vas zanima trajnostni turizem v naravi, dediščinski turizem? Bi želeli voditi protokolarne dogodke ali pa vam diši kulinarični turizem? Ste na pravem mestu!
 
Temeljni cilji programa Dediščinski in kulinarični turizem:


SMER: Turizem v naravi in dediščinski turizem:

 

  • poznavanje naravne in kulturne dediščine na podeželju in prizadevanje za njeno ohranitev - znanje oblikovanja turističnih produktov, ki ne ogrožajo okolja;
  • znanje pravilne interpretacije naravne in kulturne dediščine, glede na skupine obiskovalcev;
  • znanje načrtovanja in vodenja prostočasnih dejavnosti v naravi, ki so lahko adrenalinske ali bolj umirjene, družinske;
  • ustrezne trenerske veščine, znanje vodenja skupine pri različnih športnih aktivnostih in razumevanje dinamike skupine;
  • razumevanje turizma in turistične industrije v Sloveniji ter značilnosti podeželja, in znanje glede na to ponuditi gostom prave dejavnosti;
  • obvladovanje dela z gosti v adrenalinskem turizmu in turizmu doživetij ter znanje poskrbeti za njihovo varnost;
  • znanje upravljanja zavarovanih območij, načrtovanja dela, raziskovanja in analiziranja;
  • razumevanje posebnosti različnih naravnih okolij: zaščitenih območij, divjine, ruralnih območij;

SMER: Kulinarični turizem in protokolarni dogodki:
  • poznavanje zgodovine in značilnosti prehrane, kuhinje in gastronomije v Sloveniji in širše;
  • poznavanje zagodovine kmetijstva, različne načine kmetovanja, s poudarkom na ekološkem kmetovanju;
  • razumevanje poti živil "od njive do odziva v telesu" in kaj vpliva na njihovo kakovost:
    - poznavanje lastnosti živil živalskega in rastlinskega izvora v odvisnosti od pridelave in predelave,
    - poznavanje temelje molekularne fizike in kemije, mikrobiologije in
    - higieno ter
    - osnove fiziologije, prehrane in dietetike;
  • poznavanje procesov v živilstvu in obratih ter zakonodajo v živilstvu;
  • obvladovanje vinogradništva in vinarstva, enologije, senzorične analize vina;
  • znanje predstaviti živila in hrano na privlačen način v različnih medijih (ali različnim skupinam ljudi);
  • poznavanje vpliva prehrane na človeka - tako v biološkem kot kulturnem smislu - znanje uporabe le-tega pri ponudbi kulinaričnih produktov;
  • znanje sestavljanja turističnih produktov v kulinaričnem turizmu.

izpolnite informativno prijavo in v roku 24 ur vas bomo kontaktirali

vaši podatki ne bodo javno objavljeni

ERUDIO izobraževalni center

Aktualne novice in dogajanje. Kaj se dogaja, kdaj, zakaj, kako in s kom?

ERUDIO Blog

ERUDIO izobraževalni center
  • Poznate prednosti online učenja jezikov?

    Mnogi, ki se odločajo za učenje jezikov, so še vedno prepričani, da so klasični tečaji v primerjavi s tečaji na daljavo bolj zanesljiva naložba za doseganje željenega jezikovnega napredka. Medtem ko ima lahko osebni stik pri učenju svojevrsten čar,  pa... Nadaljuj z branjem →

    Objavljeno na ERUDIO Blog

  • Študij + treningi = ERUDIO IC

    Anita Horvat je perspektivna atletinja, ki se je izstrelila v vrh slovenske atletske smetane pod trenerskim vodstvom Roka Predaniča. Čeprav ji treningi ne dopuščajo veliko časa za druge dejavnosti, je Anita na Erudio izobraževalnem centru našla prostor in ljudi, ki... Nadaljuj z branjem →

    Objavljeno na ERUDIO Blog

Pomembne povezave

ERUDIO Online portal za gradiva in spletna predavanja
Pregled ocen, prijava na izpite in finančna kartica
Šolski email račun z neomejnim prostorom na Google Drive. Račun namenjen obveščanju in komunikaciji z šolo.
+386(1)500-86-80

Naslov

Litostrojska cesta 40
Litostrojska cesta 40
1000 Ljubljana
1000 Ljubljana
Slovenija
Slovenija

Delovni čas

Ponedeljek - Petek
Ponedeljek - Petek
09:00 - 17:00
09:00 - 17:00

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih spremlja statistiko obiska, omogoča uporabo vtičnikov družabnih medijev in izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo.

Preberi več o uporabi piškotkov