Vas brskalnik ne podpira JavaScripta! / Your browser does not support JavaScript!

Delovni čas: torek: 15.00-18.00 in četrtek: 15.00-18.00

 

Knjižnični katalog:

Iskanje gradiva knjižnice ERUDIO je mogoče s pomočjo skupnega kataloga slovenskih knjižnic COBISS+.
Če želite iskati le po gradivu knjižnice ERUDIO v polju »Knjižnice« izberete lokalno bazo ERUDIO – Knjižnica ERUDIO, Ljubljana
Dostop: https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

Prosto dostopni elektronski viri:

JSTOR
paket več kot 1000 naslovov e-revij v polnem besedilu s področij antropologije, arheologije, ekonomije in podjetništva, filozofije, glasbe, izobraževanja, jezikoslovja in književnosti, matematike, naravoslovnih znanosti, politologije, prava, sociologije, umetnosti in umetnostne zgodovine, zgodovine, itd.
Dostop: http://www.jstor.org/

DOAJ (Directory of Open Access Journals)
je servis, ki omogoča brezplačen dostop do znanstvenih in strokovnih časopisov v polnem tekstu.
Dostop: http://www.doaj.org/

Wiley InterScience
omogoča dostop do e-revij založbe Wiley in Blackwell. Na spletni strani lahko brskamo po vseh revijah iz ponudbe založnika, vendar so polna besedila dostopna le iz tistih, do katerih smo v okviru konzorcija upravičeni.
Dostop: http://www3.interscience.wiley.com/

Digitalna knjižnica Slovenije (DLib)
ponuja več kot tri milijone digitaliziranih strani, prosto dostopnih, ki predstavljajo del slovenske pisne kulturne dediščine.
Dostop: http://www.dlib.si/

Nacionalni portal odprte znanosti
ponuja dostop do znanja slovenskih raziskovalnih organizacij.
Dostop: https://openscience.si/

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL)
je spletni portal, s pomočjo katerega lahko uporabniki iščejo v centralnem indeksu bibliografskih podatkov. Ta zajema več sto milijonov naročniških in prosto/odprto dostopnih virov svetovnih založnikov ter ostalih ponudnikov strokovnih in znanstvenih informacij z vseh znanstvenih ved.
Dostop: http://dikul.uni-lj.si

Odprta znanost:

Odprti dostop:
obsega brezplačen dostop do celotne vsebine publikacij na svetovnem spletu ter upravljanje avtorskih pravic s prostimi licencami, kjer imajo uporabniki pravico vsebino poleg branja, shranitve in izpisa tudi razmnoževati, uporabiti, razširjati, prenesti ter javno prikazati, izdelati in razširiti izpeljana dela v katerem koli digitalnem mediju za kateri koli odgovoren namen. Odprti dostop do publikacij pomeni, da je celotno besedilo publikacije brezplačno dostopno na svetovnem spletu na založnikovi spletni strani ali v repozitoriju. Avtor je obdržal materialne avtorske pravice in je pri objavi publikacije založniku dovolil objavo (ang. licence to publish). Dovoljena in nedovoljena uporaba publikacije je označena na primer z licencami Creative Commons. Določi jih založnik.
Več: https://www.openaccess.si/

Odprti podatki:
Odprti dostop do raziskovalnih podatkov pomeni načeloma enake pogoje dostopa v okviru posameznih kategorij zainteresiranih uporabnikov, kot so raziskovalci, pedagogi, študentje in običajni državljani. Odprto dostopni podatki morajo biti pripravljeni v takšni obliki, da se uporabniki, ki so jim namenjeni, z njimi lahko seznanijo in jih uporabljajo za različne druge namene.
Več: https://www.adp.fdv.uni-lj.si/

 

Ostalo

EmeraldeJournals (dostop prost za študente ERUDIA)

Višješolski učbeniki (Projekt Impletum) (dostop prost za študente ERUDIA)

E-journals org (dostop prost)

http://www.biblos.si/lib/, elektronske knjige slovenskih založb

http://mreznik.nuk.uni-lj.si/, portal z izbranimi informacijskimi viri, ki so namenjeni iskanju znanstvene in strokovne literature (dostop tudi prost)

http://www.ctk.uni-lj.si/eva/pusnik/periodika/, slovenska znanstvena in strokovna periodika v spletnem okolju (dostop prost)

http://www.nap.edu/, širok spekter naslovov iz različnih znanstvenih področij za brezplačni prenos na računalnik v formatu PDF (dostop prost)

http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page, projekt Gutenberg z velikim številom brezplačnih in kvalitetnih e-knjig (dostop prost)

Erudio izobraževalni center

Aktualne novice in dogajanje. Kaj se dogaja, kdaj, zakaj, kako in s kom?

Erudio blog

22 September 2023

Erudio izobraževalni center

erudio zemljevid

+386(1)500-86-80

Naslov

Litostrojska cesta 40
Litostrojska cesta 40
1000 Ljubljana
1000 Ljubljana
Slovenija
Slovenija