Vas brskalnik ne podpira JavaScripta! / Your browser does not support JavaScript!

ERASMUS+ SREČANJE V VALENCIJI

Iz zasnežene Slovenije smo se v nedeljo zgodaj zjutraj podali na pot v toplo in sončno Valencijo.

Prvi vtisi o mestu so v primerjavi z Neapljem popolnoma drugačni, saj je mesto zelo urejeno, zeleno, mirno in z veliko možnostmi za rekreacijo in zdrav način prehranjevanja, kar je povezano z našim projektom Being healthy makes you wealthy.

Ogledali smo si največji akvarij v Evropi in občudovali morske pse, želve, tropske ribe in še posebej predstavo z delfini. Izvedeli smo, da si močno prizadevajo za čistejše Sredozemsko morje, od katerega so odvisni, skrbijo pa tudi za ogrožene živalske vrste.

Po ogledu šole, ki je v Paiporti, predmestju Valencije, smo pričeli z delom in urejanjem končnih izdelkov ter poročil v zvezi s projektom. Na posnetkih smo si pogledali praktični prikaz telesne vadbe posameznih šol, ki smo jih vse sodelujoče države pripravile in ki bodo v pomoč dijakom pri pripravi na posamezne športe.

Gostitelji zadnjega srečanja so organizirali kolesarski izlet, ki je v skladu z njihovo športno temo. Pot je potekala po zelo dobro urejenih kolesarskih poteh, deloma tudi po osušeni rečni strugi, ki so jo uredili za rekreativne namene.

Toplo in sončno vreme je bilo kot nalašč za športe na plaži, kar je tema bolgarskih partnerjev.

Vse pa le ni bilo športno obarvano, saj smo si ogledali tudi staro mestno jedro z mešano špansko-arabsko arhitekturo ter Mesto znanosti in umetnosti.

Mesto je na nas naredilo zelo dober vtis in sem se bomo gotovo še vrnili.

valencia1

valencia2

valencia3

valencia4

valencia5

valencia6

valencia7

valencia8

valencia9

Erudio izobraževalni center

Aktualne novice in dogajanje. Kaj se dogaja, kdaj, zakaj, kako in s kom?

Erudio blog

18 April 2024

Erudio izobraževalni center

erudio zemljevid

+386(1)500-86-80

Naslov

Litostrojska cesta 40
Litostrojska cesta 40
1000 Ljubljana
1000 Ljubljana
Slovenija
Slovenija